Chemistry Magicians

Γράφει η Τσιτσιλιάνου Αλεξάνδρα

Starring: Panagiotis Podiotis, Stergios Parlitsis, Nikolaos Papageorgeiou, Dimitris Parthenopoulos and Christoforos Sakellaris

4

Συναρπαστικό ήταν για ακόμα μία φορά το workshop των μαθητών της πρώτης Λυκείου του Κολλεγίου Ανατόλια, οι οποίοι με εξαιρετικό ταλέντο, στόμφο και προσήλωση πραγματοποίησαν μία σειρά εντυπωσιακών για το μάτι πειραμάτων που άφησαν έκπληκτο το παρευρισκόμενο ακροατήριο.

Εργαστηριακά πειράματα υψηλού επιπέδου, όπως το πείραμα κροτούντος αερίου, του πορτοκαλί ανεμοστρόβιλου, του χαμαιλέοντα και του «elephant toothpaste» experiment, εκτελέστηκαν με άριστη δεξιοτεχνία και με τη μέγιστη ακρίβεια καθιστώντας προφανή τη σημαντική εμπειρία των συγκεκριμένων νεαρών στις πιο περίπλοκες πειραματικές διαδικασίες, καθώς και την αξιόλογη συμβολή του καθηγητή και καθοδηγήτη τους, κατά τη διάρκεια του workshop, κ. Ηλία Καλαμπόκη, ενός από τους πιο καταξιωμένους καθηγητές του αμερικάνικου κολλεγίου Ανατόλια.

Το workshop περιελάμβανε μια ποικιλία πειραμάτων, που φάνταζαν μεν δύσκολα στην εφαρμογή και στην εκτέλεση, αλλά με τη βοήθεια αυτών των νεαρών μάγων του μαγικού κόσμου της χημείας έγιναν απολύτως κατανοητά και συνάρπασαν τους παρευρισκόμενους. Η επιτυχία του workshop ήταν αδιαμφισβήτητη, καθώς το κοινό όχι μόνο επιδοκίμασε την εκπληκτικά προετοιμασμένη αυτή ομάδα, αλλά με το πανηγυρικό χειροκρότημά του και την ευγενή παράκληση για περισσότερα εργαστηριακά πειράματα χημείας κατέστησε κατανοητό ότι τόσο ενδιαφέροντες προσεγγίσεις των εργαστηρίων  χημείας δεν θα έπρεπε να ξεφεύγουν από την αντίληψη κανενός.

Οι νεαρό αυτοί αξίζουν, λοιπόν, ένα μεγάλο μπράβο για την προσπάθειά τους και τους κόπους τους να μας παρουσιάσουν κάτι τόσο ευφυές και όμορφο. Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια και τους ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή τους στο ACSTAC 2013.

Ελπίζουμε να τους δούμε και του χρόνου, στο ACSTAC 2014.

Σχολιάστε